Valpe blogg

20. des, 2013

En skal neimen aldri ta detfor gitt at alt går bra når en skal ha valpekull. I går oppdaget vi at Kiwi hadde tilstopping i melkekjertlene på begge de bakre spenene. Det ble satt i gang med masasje og melking med en gang. Valpene hadde gått ned i vekt og dermed satte vi i gang med å gi de morsmelkerstattning med en gang. Nå har vi holdt på i litt over ett døgn og valpene ser fine ut. Nesten alle har igjen nådd sin fødselsvekt i kveld.

Heldigvis er Ann-Helen og Dagfinn hjemme på juleferie, så da harjeg god hjelp. Nå håper jeg bare at melkemengden til Kiwi kan øke igjen og at det ikke blir flere tilstoppinger. I går måtte jeg fòre henne med vanlig vedlikeholdsfòr for at produksjonen av melk skulle gå noe tilbake. Nå er det å forsiktig fòre tilbake på oppdrettsfòr. (dvs fòr beregnet på drektige/diegivende tisper og valper. Jeg har har antagelig rett og slett fòret henne for mye i slutten av drektigheten og dermed ble melkeproduksjonen for stor.

Det blir litt av en jobb de første ukene hvis ikke melka kommer tilbake men sånn er det noen ganger. Morsmelk er selvsagt der aller beste men morsmelkerstattning er også bra.

 

20. des, 2013

En stolt mor og hennes seks søte små :)

20. des, 2013
18. des, 2013

Hurra!! Seks valper ble det Kul 3 hanner og 3 tisper. Alle er friske og fine og ikke minst Kiwi har det bra! Nå er hun sliten og fornøyd. Hun steller fint med sine 6 små Kul Bilder kommer når vi har fått hvilt oss litt Kul

17. des, 2013

Endelig har dagen kommet. 17 desember og 63 dager etter første parring.

Kiwi har vært ganske rolig i hele dag. Spist frokost og tiggi som vanlig Vinker Er allikevel ganske sikker på at nå skjer det snart eller i hvertfall innen 24 timer. Tempen var akkurat på 36.9. Vanlig på hunder er 38.5. Når fødsel nærmer seg går temperaturen ned i mot 36 for så å stige igjen til 38,5. Da begynner fødselen. Nå erjeg ikke sikker på om tempen har vært nede og er på vei opp,eller om den er på vei ned nå. Vi får bare vente og se. En ting er nå i hvertfall sikkert og det er at valpene er her innen ett døgn nå Kul