Valpe blogg

30. des, 2013

Valpene vokser fort nå. Øynene har snart åpnet seg helt og en ny verden åpner seg etterhvert for de små. Jeg kan merke at øregangene også er i ferd med å åpne seg, for nå reagerer de litt på skarpe lyder.

Enda er det bare å sove, spise, tisse, bæsje, og ha det passe varmt som er deres verden. Det har vært litt for varmt på rommet om dagen nå som det er så mildt ute. Da ligger de strødd utover i kassa som på bilde. Hvis de fryser så søker de sammen i en haug eller inntil Kiwi.

Kiwi er en flink mor til tross for at hun mangler melk. Jeg har ikke gjort noe for at hun skal øke produksjonen etter sist. Det blir rett og slett for dårlig tid til det. Akkurat nå har vi kommet godt inn i flaske rutinene og fortsetter med den til de skal over på fast føde.

Tispa som var slapp her om kvelden er fortsatt med. Hun spiste veldig dårlig og dermed måtte hun fòres annen hver og tredje hver time ett par døgn. Phu skal si jeg var letta da hun i går kveld spiste godt igjen. Da kan alle få mat hver fjerde time. Om ett par dager håper jeg at vi kan ta fem timer imellom på natt. Det skal bli godt med litt mere sammenhengende søvn igjenKul

28. des, 2013

I dag har vi klipt klør på alle sammen. Det er helt uttrolig hvor lange de var blitt allerede. Også så skarpe. Armene mine er ganske oppklora etter matinga. De tråkker melkegange oppover armen så jeg ser ut som en selvskader Usikker men å klippe klør på en som overhode ikke holder seg stille og skal suge på fingrene dine når du klipper... Ja det må bare prøves Vinker

27. des, 2013

Kiwi tar seg en velfortjent hvil :)

27. des, 2013

Litt størrelses forskjell er det blitt :)

27. des, 2013

Valpene spiser og spiser og den største hannen har lagt på seg over 100g siden sist vi veide dem Kul Magene er helt fine igjen og det meste er bare velstand i valpekassa.

Den ene tispa ble plutselig slapp i går kveld. Og jeg trodde at nå går det galt. Jeg har sitti oppe hele natta og gitt henne melk og vann vekselvis. På morgenen da jeg jeg gikk å la meg, og Ann- Helen og Dagfinn tok over, var jeg helt sikker på at nå gikk det gærne veien. Men jeg fikk meg en overraskelse da jeg stod opp igjen. Den lille frøkna hadde tatt seg opp igjen og spiste greit. Hun var vel bare blitt sliten av alt maset i natt kanskje...Hun er ikke oppe i de andres melkemengde enda men nærmer seg igjen.

I natt skal vi ta gi henne lite og ofte på skift også får vi se. Ingenting er gitt når det gjelder spevalper, og spesielt gjelder det nok de som må flaskes opp. Vi klarer ikke helt å veie opp for tispas melk.

Det som også er rart er at Kiwi har fått opp produksjonen av melk. Nå har nok valpene blitt så sterke at de drar det i gang sjøl. Det er alt alt for lite å leve av, men en liten tørstesup får de nok.