Valpe blogg

8. jan, 2014

3 uker og 2100g

8. jan, 2014

I dag er de jammen 3 uker alt! Hvor i all verden har dagene blitt av?

Valpene har så vidt begynt å oppdage hverandre og litt av verden rundt nå. De rusler rundt i kassa men tenker helt klart enda mest på mat, tisse, bæsje og sove varmt og tørt.

I dag har Millie (halvsøster) fått hilse på dem for første gang. Det var nære på at rygg hannen fikk tak i nesa hennes for å sutte på. Det syntes Millie var litt skummelt men litt spennende også Forvirret

Kiwi syntes det er helt greit at Millie hilser på dem. Hun tok seg en velfortjent hvil på badet mens vi veide, klipte klør og tok bilder i dag. Det at Kiwi tar seg en hvil på badet er noe hun velger sjøl når hun er sliten. Da melder hun seg helt ut og lukker døra etter seg. Hun er nok veldig sliten nå etter alt maset. Hun reagerte en del på at lille tispa ble borte enda hun nesten ikke har sett henne de siste døgnene. Hun lå bare i kurven sin og ville ikke oppi til valpene en gang. Ikke før seint i går kveld opptok hun jobben sin med ungene. Og jeg skal si de var glad for at mamman endelig kom og stelte med dem igjen. Den lille supen i puppen ble også satt veldig pris på.

Under er det tre ukers bilder av alle. Alle er dessverre veldig trøtte på bildene men det får en ikke gjort så stort med Vinker

7. jan, 2014

I natt har jeg fått sove i hele 8 timer!! Kan ikke huske sist. Det var godt etter en slitsom periode med syk valp. Det ble veldig tomt her uten henne men jeg er sikker på at jeg gjorde det rette da jeg lot henne få slippe Hjerte

De andre fem er nok blitt litt til side satt de siste dagene Usikker De har jo absolutt fått mat og stell. Ren kasse og alt de trenger men det er blitt for dårlig tid til særlig mye mere. Nå er det dems tur. De fem fine ungene i kassa. Ja det er forresten ikke mange dager de er i den nå. Har måtte skjøte på åpningen så de ikke detter ut mens en blir fòret nå.

Hele gjengen er usedvanlig glupske og det er lett og gi dem for mye. Jeg syntes vi har vært flinke i forhold til at alt er skrevet opp sånn at den neste som fòrer kan se hvor mye den enkelte fikk sist.

Før helga var alle mager fine og på søndag fikk de sitt første måltid med rå kjøttdeig godt spedd med vann som en suppe. Det var kjempestas Vill. Mandag ettermiddag fikk de rå kjøttdeig suppe igjen men da ble magene dårlige. Jeg tror egentlig ikke det var kjøttdeigen men at jeg har spedd en skje for mye i melkeblandingen i min overtrøtte tilstand i helga. Det skal ingenting til å få de små magene ut av balanse. Nå som jeg har våkna litt igjen og har mye bedre tid ser jeg også at Kiwi har fått en del melk... merkelig. De har da fått alt for mye mat fordi jeg har vært sløv. Ja ja nok om det... Da er det bare å ta det inn igjen. Ingen kjøttdeig i dag og ekstra med vann i melka. Samtidig har to fått Imodium og to har fått Idoform. En av valpene er helt fin i magen så han får ikke. Kun vanlig melk på han. Nå får jeg se om noe av det virker så vi kan slippe å sette dem på antibiotika. Det har jeg ikke lyst til og jeg vil derfor prøve i det lengste med andre ting. Har også kjøpt i Gem Collett. Gem er et pulver en blander med vann som gir sukker og elektrolytter. Alle disse midlene brukes også til mennesker og jeg har jammen prøvd alle sammen sjøl også Vinker Lover bilder i morra (har glemt kameraet på, så batteriet hadde gått ut )  I morra er de jammen 3 uker!

6. jan, 2014

Det har vært en tung dag i dag. Den lille tispa ble bare værre i løpet av helga. Halen grodde fint men hun klarte nok ikke en nedtur til. I går kveld hadde hun respirasjonsproblemer og jeg valgte da at i dag skulle hun få slippe. De siste nettene har hun sovi i kurven sin i senga mi og i natt hadde hun krøpet ut og lagt seg på puta mi. Når jeg våkna lå hun å skulle sutte på øret mitt. Jeg måtte jo lage en liten tår til henne da og jammen tok hun nok en gang alt. Allikevel tok jeg avgjørelsen at hun skulle få slippe flere lidelser nå. Hun har kjempet hardt og lenge nå og kan ha fått skader på indre organer av all denne sykdommen og de lange periodene hun ikke har spist.

Men for en liten fighter hun var. Og så stille det ble her etter henne Hjerte Vi vil nok aldri glemme henne. Hun har fått en grav i hagen og i natt brenner det ett lys for den lille.

 

3. jan, 2014

Endelig gikk alt så fint her og lille hode tispa kom seg så fint. I går oppdaget jeg at hun stadig trakk seg unna de andre for å sove alene. Da fant jeg et sår under halen hennes som jeg tror det har vært en betennelse i. Ikke rart hun har syntes det har vært vondt når jeg har massert henne i rumpa for å få ut bæsj.

Såret ble rensa og jeg prøvde flere ganger å legge på en bandasje men den kom av hver gang. Kiwi fikk også helt dilla på å sleike siden hu nå lukta anneldes.

Så var det bare å ta henne ut av kassa igjen da. Har en picknik kurv som jeg bruker til sånt. Hun er ikke i den hele tida men før måltider, fordi de andre da er veldig urolige, og for å la såret tørke etter jeg har vasket det. Har valgt å prøve å skylle hele halen i grønnsåpevann for at det skal tørke opp. (rensa grønnsåpe) Når hun ligger i kurven og jeg ikke er i rommet må jeg lokke igjen lokket på grunn av at kattene i huset ser på henne som et mulig bytte. Så fort hun har tørket oger våken igjen er hun tilbake i kassa og det går fint :) Heldigvis spiser hun nå veldig bra så jeg krysser finga forat dette går over snart og at alt er tilbake i normalen :)