21. jan, 2014

21 januar 34 dager

🙂Dagene går og valpene vokser og vokser. De er litt mere våkne mellom måltidene nå for hver dag. Det er ikke mange dagene siden vi kuttet ut flaska og nå er det snart på tide å kutte moset fòr. De har fått moset fòr med morsmelkerstatning over noen dager nå. Jeg prøvde ett måltid uten å mose før i dag og det gikk bra. Det tok litt lenger tid og de virra rundt og rundt matkoppen men ned gikk det 🙂 De har jo fått fine skarpe tenner nå så det er ikke noe problem å trygge, men de må bare skjønne hvordan en gjør det først.  Til å begynne med suger de maten i seg. De har nok savna flaska litt eller i hvertfall kosen med å sitte på fanget en og en. Derfor han jeg en kosestund med en og en hver dag. Da er det bare kos men litt biting i klær og fingre blir det jo.

De biter i alt de kommer over nå, og akkurat det blir bare værre og værre en stund nå. Alt skal smakes på og tenna klør nok en del. De biter hverandre ganske hardt også. Noen ganger blir det skriking og da er ikke Kiwi sein om å se etter dem. Et par ganger har jeg lagt merke til at Gunnar er raskere der inne enn Kiwi. Hun er nok den som tolker lydene deres aller best og vet at dette var ikke så alvorlig.

Dagene går ellers til vanlige gjøremål som faktisk er viktig for valpene. Det blir ekstra støvsuging en tid fremover nå for støvsugern er enda litt farlig. Når den startes og kommer i nærheten går de i dekning. Det går over med litt tilvenning. Det er mange lyder og lukter som skal læres utover så de er godt forberedt til verden.

Plassen deres rundt kassa er nok en gang blitt utvidet og snart skal de få være litt mere i andre rom også. Så er det temperaturen ute som avgjør når vi kan begynne å være ute. Gleder meg til det.

I helga har jeg vært på kontaktmøte i retrieverklubben. Det var helt herlig med litt fri men jammen var det godt å komme hjem til valpekassa også. Ann-Helen og Dagfinn har vært barnepike mens jeg var borte. Da kan jeg slappe helt av for de vet godt hvordan alt skal gjøres og hvordan de pleier å ha det.

 På bilde er de stengt i kassa mens jeg vasker gulvet og får bytta underlag. Det er ikke populært lenger 😥