11. jan, 2014

11 januar 24 dager

Valpene er endelig i gang med å spise nå og det begynner heldigvis å nærme seg slutten på flaskefòring. Det er veldig koselig å sitte med dem på fanget å gi dem flaske, men det blir litt slitsomt døgnet rundt. Tiden er uansett inne for gradvis avvending av morsmelk.

Den siste uka har de hatt veldig løse mager og det kommer nok av at de rett og slett får for mye melk. Litt mere valpefòr nå sa tenker jeg magene roer seg av seg selv. Jeg kunne ha valgt å bruke antibiotika men jeg er ikke tilhenger av å bruke det med mindre en må. Da får vi heller tåle litt mageknip og en ganske grisete valpekasse noen dager.

Siste døgnet har jeg satt dem over på fòring hver 6. time for å få dem litt mere interessert i å spise maten sin. Maten nå består av Hills ID fòr (diettfòr for valper) blandet til en velling med morsmelkerstatningen. De første dagene får de lite i seg. De skjønner ikke dette med å ta hode ned for mat. All mat har jo til nå kommet ovenfra eller rett foran dem. En må rett og slett hjelpe dem ved å forsiktig dyppe nesa nedi, noen klarer det bare ved hjelp av en teskje en senker mer og mer også. Nå har alle endelig skjønt at de må senke hode for å få mat og de super i seg alt de kan. De står i maten og spiser så de ser ut som griser etterhvert måltid 😉De blir mette på en helt annen måte nå enn av melka så når de er ferdig med spising og har fått en sup melk av flaska er de helt utslitt og sover i flere timer 🙂