20. des, 2013

20 desember - 2døgn

En skal neimen aldri ta detfor gitt at alt går bra når en skal ha valpekull. I går oppdaget vi at Kiwi hadde tilstopping i melkekjertlene på begge de bakre spenene. Det ble satt i gang med masasje og melking med en gang. Valpene hadde gått ned i vekt og dermed satte vi i gang med å gi de morsmelkerstattning med en gang. Nå har vi holdt på i litt over ett døgn og valpene ser fine ut. Nesten alle har igjen nådd sin fødselsvekt i kveld.

Heldigvis er Ann-Helen og Dagfinn hjemme på juleferie, så da harjeg god hjelp. Nå håper jeg bare at melkemengden til Kiwi kan øke igjen og at det ikke blir flere tilstoppinger. I går måtte jeg fòre henne med vanlig vedlikeholdsfòr for at produksjonen av melk skulle gå noe tilbake. Nå er det å forsiktig fòre tilbake på oppdrettsfòr. (dvs fòr beregnet på drektige/diegivende tisper og valper. Jeg har har antagelig rett og slett fòret henne for mye i slutten av drektigheten og dermed ble melkeproduksjonen for stor.

Det blir litt av en jobb de første ukene hvis ikke melka kommer tilbake men sånn er det noen ganger. Morsmelk er selvsagt der aller beste men morsmelkerstattning er også bra.