Ventetid på valper

3. okt, 2012

33 døgnet og Kiwi er nå over halvgått i drektigheten. Alt går fint med henne. Nå får hun fòr to ganger i døgnet, og virker ikke fult så sulten. Hun får halvparten av sitt vanlige fòr og halvparten fòr for drektige tisper. I går var vi på skogstur med Kiwi, Gunnar og Iris. Hun ble litt mere sliten enn vanlig, og orket ikke følge de to andre hele tida, men koste seg som vanlig veldig.

30. sep, 2012

I dag har jeg endelig fått pussa ned valpekassa, så den er klar for et strøk maling. Det har vært mange farger igjennom tidene. Rosa, lyseblå, mørke rød, bondeblå, sitron og beige. Som regel er den malt med rester av maling vi har brukt på andre ting. Mange valper er født i denne kassa. Den ble laget til første kullet jeg hadde i 1990, om jeg husker rett. A-kullet ble hele 1 valp. Kunne ikke mye om riktig tidspunkt for parring den gangen nei.

Ellers er Kiwi i god form, til tross for vepsestikk i går. Det kunne ikke vært mye gift hun fikk inn heldigvis. Ellers er hun om mulig blitt enda mere matvrak. Stjeler alt hun kommer overRødmer

 

26. sep, 2012

HurraKul Relaxintesten var positiv så Kiwi er drektig!! 

37 dager igjen til 63 døgnet etter første parringKul

Da er det bare å forberede seg. Inn med valpekasse, samle aviser og ikke minst Kiwi må fòres over på fòr til drektige tisper.

 

25. sep, 2012

Veterinæren ringte å sa at Relaxinprøven var kommet. Hun var tom for prøvene da jeg ringte i går så vi måtte vente. Vi kunne ha fått time i kveld, men da har jeg fellestreninga i Hønefoss så det rekker jeg ikke. Men i morra formiddag.... Så før 12 i morra vet jeg om hun er drektig eller ikke........ Tror hun er!

24. sep, 2012

I dag er det 24 dager siden første parring. Og spenningen stiger. Er hun drektig? Har ikke merket noen store tegn som kvalme og nedsatt apetitt. Snarere tvert om hun er sulten støtt:) Akkurat det er heller ikke uvanlig hos en flat da.

På drektige tisper kan en se at spena på juret blir litt hoven og rosa. Det er de blitt (se bilde) men heller ikke dette er noe helt sikkert tegn. For det kan det også bli på en inbilt drektig tispe.

Drektige tisper produserer et hormon som heter Relaxin og dette er mulig å få sjekket hos veterinæren etter 21 døgnet. Kiwi er i dag som sagt på 24. døgnet og jeg har bestilt testen hos veterinær. Vi skal dit på onsdag så da kommer det endelige svaret. Er hun drektig??