Ventetid på valper

29. okt, 2012

59 døgnet. Fire dager igjen til forventet fødsel. I natt er det kommet snø og vanligvis er dette helt topp for alle bikkjene. Iris, Gunnar og Kaisa har basa og kosa seg i nysnøen. Kiwi logra litt ekstra men hun ville heller inn igjen:) Tydelig det nærmer seg nå. Hun er tung og sover mye. Greit å være uthvilt for både Kiwi og meg til fødselen starter. Det er som regel et laaannnngt døgn med lite eller ingen søvn for noen av oss.

Fra 57 døgnet er valpene levedyktige om fødselen skulle starte opp for tidlig. Vi har valgt at så langt vi kan klare det skal en være hjemme med Kiwi så hun ikke stresser seg før fødsel. Mari er som regel veldig frivillig "barnepike" på kveldene så jeg kan få gått turer og trent litt med de andre. Kiwi skal ikke være med i bilen mer nå før fødsel så da blir det ingen flere skauturer på ei stund. Vi får heller rusle litt i nabolaget med henne nå.

Ellers er alt utstyr en trenger til valpefødsel i orden og funnet frem. Aviser til underlag i valpekassa. Gamle håndklær til tørking av valpene. Sløv saks (skal kokes ved behov) til å klippe navlestrenger om Kiwi blir for slapp. Heklegarn til å binde rundt navlestrengen for å stoppe blødinger. Også den skal evt kokes først. Heldigvis har jeg aldri hatt behov for å gjøre dette for dem. Tispene her har heldigvis alltid ordna alt sjøl med fødselen. En liten balje og varmeflaske til valpene når kassa skal vaskes etter fødselen. Vekt må også finnes frem så vi kan kontrollere valpenes vekt ved fødsel. Da er det bare å vente da...

29. okt, 2012

Beskrivelse

18. okt, 2012

48 døgnet. Har vært på "jentetur" med Kiwi og Iris i dag. Kaisa og Gunnar blir litt voldsomme nå som hun har kommet så langt. Iris har løpetid så hu måtte gå i bånd det meste av turen. Kiwi er god og rund nå og det er tydelig at det er bevegelse inni der. Turen i dag var ikke lenger enn vanlig og den gikk rolig for seg. Allikevel ble hun veldig sliten på slutten. Tror det må bli enda kortere turer fra nå.

15 dager igjen🙂

15. okt, 2012

Ja, jeg tror det er det eneste Kiwi tenker på om dagen.. Hun stjeler så fort hun har en mulighet og spiser som hun skulle hatt betaling for det🤪 Ellers er hun i god form og har lagt på seg ganske mye siste uka. Tenkte litt på å veie henne men det blir litt slitsomt for oss begge, siden vi da må på badevekta begge to. Vanskelig nok å få veid på den måten uten valper i magen🙂 Dagene går til tur og kos som vanlig. I dag har jeg klipt klørne hennes. De slites ikke like godt som vanlig nå som hun har blitt tyngre. Hun er ikke like aktiv som ellers heller. Og jeg flirer litt av henne om dagen. Hun vil helst ikke ut i regnet for å gjøre fra seg. Hun holder seg så lenge som hun kan vist jeg ikke tvinger henne ut. Ja.. litt primadonna nykker får vi vel regne med😉 

15. okt, 2012

Er det mat snart?? Iris og Kiwi