Ventetid på valper

3. nov, 2012

Det ble 8 valper 5 tisper og 3 hanner. Jeg har laget ny side til valpene og den heter valper N-kull.

2. nov, 2012

Føtste valpen er født! En tispe på 450g🙂 Kommer med oppdateringer utpå kvelden. Følg gjerne med på facebook også🙂

2. nov, 2012

Det 63. døgnet siden første parring i dag og Kiwi er i gang med fødsel🙂

I går kveld hadde temperaturen sunket til 37, 12

En tar gjerne tempen morgen og kveld de siste dagene før forventet fødsel for å sjekke når vi kan vente den. Normal temperatur på hund er ca 38,5 og før fødsel synker den ned i mot 36, for så å gå opp til normalen igjen. Da starter fødselen. Fra temperaturen er nede i 36 og til fødsel er det alt i fra timer til ett døgn til selve fødselen starter.

I dag tidlig hadde hun temp på 36,17🙂 Hun er litt urolig nå. Krafser litt i teppet sitt og det er helt vanlig.

Så dagen i dag er den STORE ventedagen for oss her🙂Jeg skal passe på å få meg en sofa blund for i neste døgnet forventer jeg ikke å få mye søvn.

 I morgen håper jeg å kunne starte ny blogg om valpene.

 

1. nov, 2012

For dere som har facebook. Legg meg gjerne til der. Bezonian har egen gruppe for alle valpekjøpere og andre hundevenner. Det er lettere å oppdatere og sende ut en melding der enn på hjemmesiden når fødselen er i gang. Det kommer selvsagt på hjemmesiden også men som sagt face er lettere og blir nok hyppigere oppdatert akkurat da🙂

1. nov, 2012

Nå nærmer vi oss med stormskritt men det er fortsatt ingenting som tyder på fødsel. Jeg har ikke vært flink til å ta tempen på henne som mange gjør for å se når fødselen kommer. Har prøvd noen ganger før og aldri vært heldig med det.Lover å ta tempen i kveld da🙂

Jeg regner med at de kommer et sted fra natt til lørdag og natt til mandag.Fredag er 63 døgn etter første parring og søndag er 63 døgnet etter andre parring. Mine tisper har nesten alltid født på 63 døgnet etter første parring. Men igjen det vet jeg ikke med sikkerhet. Selv syntes jeg at 2 parringen var mest vellykket og jeg tror egentlig mest på den. Spennende er det uansett.

Alt er klart til fødsel. I dag har Siv Julie vært innom med melkeerstattning og glukose. Det er sånt som er kjekt å ha i tilfelle slappe valper eller om noe skulle gå galt under fødsel. Håper at alt går bra denne gangen også.  Denne gangen "arvet" jeg Siv Julie sitt siden hun hadde kjøpt inn i sommer og heldigvis ikke hatt bruk for det. Håper vi heller ikke har det, men kjekt å ha i hus. Spesielt med fødsel i helga og lite tilgang på veterinær og apotek. Siv Julie syntes hun var stor og tippet 13. Hjelp!! håper hun tar feil😲 Jeg ser henne jo hver dag så jeg syntes ikke hun er sååå stor. Men jeg er blitt lurt før... På Iris sitt kull tippet jeg 8 og fikk 12. Ikke lett å se. Bilde er fra i går på 61. døgnet.